Romana  English 
  

Noutăţi

 • » Iulie 2020
  Joi 30 iulie 2020 în cadrul Ședinței Ordinare a Consiliului Local Iași, a fost adoptat....continuare
 • » Mai 2020
  Având în vedere că noile reglementări privind starea de alertă fac ....continuare
 • » Aprilie 2019
  Asociaţia Zona Metropolitană Iaşi, organizează în data de 03.05.2019, ora 10,00, la Sediul Asociaţiei din str. Agatha Bârsescu nr.12 concurs pentru ocuparea următoarelor posturi....continuare
 • » Iunie 2016
  În data de 27.07.2016 ora 17,00 la Primaria Municipiului Iasi, sala Vasile Pogor, se va desfășura ședința de dezbatere publică....continuare
 • » Mai 2016
  Asociaţia Zona Metropolitană Iaşi, organizează în data de 24.05.2016, ora 10,00....continuare
 • » Martie 2016
  În data de 15 Martie 2016, Municipiul Iași, titular al Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creștere Iași....continuare
 • » Mai 2015
  În data de 29 Mai 2015, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași începând cu ora 14:00 a avut loc....continuare
 • » Martie 2015
  Cetăţenii din zona polului de creştere Iaşi sunt invitaţi în perioada....continuare
 • » Ianuarie 2015
  Asociaţia Zona Metropolitană Iaşi organizează Târgul locurilor de muncă în perioada ....continuare

  

Obiective de dezvoltare

Viziunea de dezvoltare:

“IASI-METROPOLA A CUNOASTERII, CULTURII, COMPETIVITATII ECONOMICE SI SERVICIILOR PERFORMANTE.”

Obiectivele strategice de dezvoltare sunt:

I. Cresterea competitivitatii economice prin crearea si dezvoltarea unor structuri de sprijin a afacerilor, transferului tehnologic si promovarii industriilor noi, creative...

Obiective specifice:
I.1 Dezvoltarea si modernizarea sectorului productiv prin crearea unor structuri de afaceri noi, inovative.
I.2 Crearea/dezvoltarea/valorificarea potentialului Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor de interes public si privat.
I.3 Modernizarea si dezvoltarea serviciilor de cercetare/inovare prin stimularea cooperarii între institutii de Cercetare Dezvoltare Inovare (CDI) si sectorul productiv.

II. Dezvoltarea conectivitatii teritoriale prin asigurarea accesibilitatii, imbunatatirea mobilitatii spre si dinspre polul de crestere si a fluidizarii traficului in interiorul acestuia.

Obiective specifice:
II.1 Dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de transport aeriene si rutiere in scopul asigurarii unei accesibilitati crescute a polului de crestere.
II.2 Cresterea gradului de siguranta in trafic si derularea transportului public in conditii de confort la standardele europene.

III. Imbunatatirea serviciilor sociale prin crearea, reabilitarea si modernizarea infrastructurii aferente, in vederea asigurarii unui standard de viata sporit al populatie.

Obiective specifice:
III.1 Reabilitarea, modernizarea infrastructurii de educatie, sanatate si sociale in scopul asigurarii accesului populatiei la unitati modernizate si dotate conform standardelor UE.
III.2 Crearea si dezvoltarea de noi servicii si imbunatatirea calitatii serviciilor sociale existente, care sa raspunda nevoilor in crestere a populatiei concentrata in polul de crestere.

IV. Valorificarea patrimoniul cultural – istoric si natural in vederea dezvoltarii potentialului turistic al polului de crestere.

Obiective specifice:
IV.1 Reabilitarea si conservarea patrimoniului cultural – istoric in vederea cresterii gradului de atractivitate al acestuia.
IV.2 Crearea/dezvoltarea/valorificarea potentialului turistic natural al polului de crestere.

V. Asigurarea protectiei si calitatii mediului in vederea cresterii standardului de viata al locuitorilor si sporirea atractivitatii investitionale.

Obiective specifice:
V.1 Dezvoltarea sistemelor integrate de infrastructura - apa si canalizare.
V.2 Crearea si dezvoltarea unui sistem integrat eficient de management al deseurilor la nivelul polului de crestere.
V.3 Prevenirea riscurilor naturale si imbunatatirea calitatii solului si aerului.

VI. Promovarea cooperarii teritoriale si rezolvarea unor probleme de interes comun prin crearea si dezvoltarea de structuri parteneriale intre entitati publice si private transfrontaliere/transnationale/ interregionale.

MISIUNE:

"Transformarea Zonei Metropolitane Iasi, centru economic, universitar si academic de traditie, intr-o comunitate metropolitana dezvoltata policentric, prin crearea unui pol regional al cunoasterii si competitivitatii – articulatie de importanta a Uniunii Europene cu spatiul extracomunitar.

".
  

ZMI